duminică, 14 decembrie 2008

Cum te dezamageste o marca de renume ca Aston Martin ?!




Un proprietar de Aston Martin V8 Vantage a fost profund dezamagit dupa ce a descoperit ce se ascunde sub pielea cusuta de mana care acoperea cheia masinii sale.In urma unui incident, stratul de piele care acoperea cheia modelului de top Aston a fost zgariata, britanicul observand intamplator cateva litere sub pielea rupta. Curiozitatea l-a impins mai departe si, dupa ce a rupt o bucata mai mare de piele, a descoperit ca pe cheia Aston Martin-ului sau de 100.000 de euro se afla sigla Volvo.bine ca nu scria DACIA


Cheia nu este insa singurul element comunintre modelele Volvo si Aston V8 Vantage. Astfel, butoanele oglinzilor si geamurilor electrice sunt si ele "imprumutate" din gama constructorului nordic. Iar exemplele din istoria Aston Martin pot continua: stopurile lui Aston Martin DB6 erau aceleasi cu cele de pe Triumph TR4,pe cand cele de la modelul Virage erau aceleasi cu Volkswagen Scirocco. Alte exemple interesante ar fi podeaua de pe DB7, imprumutata de la Jaguar XJS si stopurile de la modelul DBS V8, care erau luate de la Hillman Hunter.
In tot acest context, reprezentantii marcii britanice se apara: "Nu este nimic rusinos in asta. Producatorii trebuie sa ia decizii dificile. Aceste decizii ajuta la economisirea de sume importante de bani, atatin timpul proiectarii, cat si in timpul productiei. E adaverat, ar fi fost depreferat ca sigla Volvo sa fie stearsa inainte de a fi folosita cheiala un Aston Martin", a declarat Quentin Parker, managerul general al fabricii Aston din Durnham. .
Oficialii Aston Martin au declarat ca vor renunta in curand la cheile clasice, trecand la "Emotion Control Units", cheile din sticla folosite la DBS.

Niciun comentariu: